Dan Schor - realizator concept Educarta

Foto Expertiza

Experiența de părinte și pedagog m-au ajutat să realizez cât de important este pentru dezvoltarea copiilor, studiul muzicii începând de la vârste foarte fragede. Astfel a luat naștere proiectul Educarta.

Am avut șansa să mă formez ca muzician profesionist, în importante centre universitare. Sunt violonist, violist, absolvent al Universității Naționale de Muzică din București, Musik Akademie der Stadt Basel și Conservatoire de Fribourg (Elveția).

Am beneficiat de îndrumarea unor renumiți profesori care au constituit adevărate modele pentru mine:

vioară – Radu Zvorișteanu, Ștefan Gheorghiu, Adelina Oprean, Gyula Stuller,

violă – Silvia Simionescu,

muzică de cameră – Steluța Radu.

În cadrul unei experiențe pedagogice de 23 de ani, am predat vioara, viola și muzica de cameră la Universitatea Națională de Muzică din București  și la Universitatea din Craiova. Am un Doctorat în Muzică (2019, Universitatea Națională de Muzică București). Cercetarea mea doctorală s-a focusat pe creația a trei compozitori (George Enescu, Bohuslav Martinu și Rebecca Clarke),  ale căror lucrări m-am bucurat să le interpretez în recitaluri camerale la Basel (Elveția), București (Ateneul Român) și Sibiu (Filarmonioca de Stat).

Am susținut și susțin recitaluri pe scene importante din țară și din străinătate, cu precădere în domeniul muzicii de cameră.

Am realizat înregistrări pentru Radio DRS Schweiz, Radio Suisse Romande (Elveția) și Televiziunea Română.

Experiența mea în didactica muzicală din Elveția dar şi din România mi-a deschis calea celor mai noi abordări pedagogice pe care le aplic cu success în momentul de față.

Simona Schor - Membru fondator Educarta

Simona 1

Când vine vorba de educația copiilor și de activitățile extra școlare pe care aceștia le desfășoară sunt mereu interesată de calitatea cursurilor, implicarea profesorilor, înțelegerea celor mici și beneficiile reale. Comunicarea cu părinții și detalierea evoluției copiilor este foarte importantă în viziunea mea, de aceea Educarta pune preț pe parteneriatul cu părinții, în vederea dezvoltării unui plan adecvat fiecărui participant.

Rolul meu în Educarta reprezintă menținerea unei relații benefice cu părinții și crearea unui parteneriat de durată cu aceștia. Sunt  de asemenea părinte, preocupată de educația și viitorul copiilor noștri.

Dupa terminarea studiilor pe care le-am urmat la Universitatea Politehnică București și la Universitatea din Lausanne (Faculté des hautes études commerciales Lausanne), am făcut parte din echipe de organizare a unor proiecte de restructurare și management în diferite domenii de activitate.

În prezent, coordonez programe cultural-educative pentru copii.